Jack Garratt Bird

[:nl]Jack Garratt – 24 April – Bird Rotterdam[:]

[:nl]Jack Garratt speelt 24 April in Bird, Rotterdam.

FB Event: https://www.facebook.com/events/1422774207860984

Het begon allemaal vorig jaar februari, toen de Britse multi-instrumentalist Jack Garrat de uk-garageballad ‘I Couldn’t Want You Anyway’ online dropte. Dit zorgde niet alleen voor een mushroom cloud in de blogosphere, maar ook voor gigs op flink wat festivals, zoals Reading Festival, Future Festival en Eurosonic/Noorderslag. Optredens op The Great Escape in Brighton en zelfs SXSW in Austin, Texas staan nog in de planning. Maar eerst heeft BIRD de eer!

Lang voor de digitale explosie die ‘I Couldn’t Want You Anyway’ veroorzaakte, was Garrat een struggling akoestische singer-songwriter die de gitaar bijna in de wilgen had gehangen om basisschoolleraar te worden. Toen ontdekte hij drums, pads en keys en begon in zijn slaapkamer nieuwe muziek te produceren. Want wie heeft een bakbeest van een mengtafel en een studiobudget waarmee je de euro overeind kunt houden nodig als je een Macbook Pro en wifi tot je beschikking hebt?

Het resultaat, de hevig door Frank Ocean en Jack White beïnvloedde debuut-ep “Remnants”, is niet alleen het verhaal van het huwelijk van de meer traditionele singer-songwriter op gitaar en wilde elektronica, maar ook dat van verschillende muziekgenres zoals pop, rock, hiphop en indie. Een goede zet, want tegenwoordig groeit de Jack Garrat-fanclub met de dag. Een van de laatste toevoegingen is overigens Rick Rubin die zeer te spreken is over Jacks balladtronica (of is het de baard?). We zien nu al reikhalzend uit naar de nieuwe ep, “Synesthesiac”, die begin april verschijnt én Garratts optreden in BIRD.

Toegang: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)
CJP: € 10,- (pre-sale) / € 12,- (door)

[:]


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply